byggefag.dk

15 typer salater

Hvad er en salat?

Salat er et generelt udtryk, der bruges til at henvise til enhver ret med blandede mundrette bidder som dens ingredienser, især grøntsager, frugt, pasta, fisk og endda kød.

Afhængig af typen af salat kan de serveres som tilbehør, forret og hovedretter, hvis den består af mange proteinrige fødevarer, eller endda som en paletrensende bane inden desserten, som det er. tilfældet med grønne salater i Frankrig.

Der findes mange typer salater rundt om i verden, men de er hovedsageligt opdelt i fire kategorier. Denne artikel vil give dig detaljerne om alle disse kategorier og de mange tilgængelige typer sammen med en masse andre ting, du har brug for at vide om salater.

Er salat sund?

Ja, salater er generelt sunde, forudsat at dressingen påføres sparsomt. Frugter og mørke bladgrøntsager som grønkål og spinat giver et generelt ernæringsmæssigt boost.

Yderligere tilbehør til salaterne med frø, nødder, rå grøntsager og fuldkorn vil tilføje sunde næringsstoffer og ressourcer som fibre og proteiner.

Sunde salatdressinger

Masser af færdiglavede salatdressinger, der findes i købmanden, har unødvendige tilsætningsstoffer, der kan være for meget til en simpel salat.

Men alle du skal tilberede en sund salat er olivenolie, sort peber, salt, en syre efter eget valg (måske en citronsaft eller enhver form for eddike), enten balsamico eller rødvin, og måske en lille smule hvidløgspasta eller dijonsennep for lidt smag og varme.

Du kan frit eksperimentere med andre ingredienser som friskhakkede urter og krydderier, græsk yoghurt og endda kapers for lidt tekstur.

Salaterkategorier

Som før nævnt er salater grupperet i fire hovedkategorier. Lad os undersøge;

Grøntsagssalater eller grønne salater
Grønne salater er ekstremt nemme at tilberede, da de hovedsageligt består af forskellige typer grønne grøntsager, herunder spinat, icebergsalat, grønt salat, rucola, romaine, broccoli og andet grønt.

For at lave en grøn salat skal du starte med den grønne grøntsag, du vælger, og derefter tilføje en simpel salatdressing, som kunne være alt fra en tyk ranchdressing til en tyndere olivenoliebaseret dressing.

Den sidste fase er at blande blandingen for ensartet fordeling af ingredienser. Selvom de er ekstremt nemme at lave, har de en storslået smag.

Blandede salater
Du kan alternativt lave et helt måltid ud af salat, hvis du vælger at inkorporere protein- rige fødevarer. Blandede salater laves ofte ved at inkorporere fjerkræ, skaldyr og endda kød, hvilket gør salatprodukterne smagfulde og nærende.

Blandede salattyper som Cobb-salater og Cæsar-salater vil ofte have proteinrige tilsætningsstoffer som grillet kylling, bacon eller ost sammen med andre mættende fødevarer som kogte æg og avocadoer.

Frugtsalater
Som navnet antyder, er frugtsalater udelukkende sammensat af frugter. De mest almindelige frugter til denne slags salat er bær, appelsiner, bananer og meloner.

Dette er dog ikke de eneste frugter, du kan bruge. Du kan skræddersy din frugtsalat med den frugt, du vil tilføje, og måske senere give den et strejf af appelsinjuice for at tilføje smagen og saftigheden.

Pasta/Bælgfrugter/Krnessalater
Denne salatkategori anses ofte for at være mere mættende og meget nærende, fordi den indeholder bælgfrugter, korn og pasta.

Pastasalater behøver for eksempel kun nogle rigatoni eller penne med en simpel dressing, og salaten er sat.

Typer af salater

Cobb salat
En Cobb salat er en blandet solid salat. Hvis du ikke kan beslutte dig for, hvad du skal have til frokost, så led ikke mere. En Cobb-salat indebærer ofte hårdkogte æg, skinke, champignon, bacon, grillet kylling, avocadoer, hakkede tomater, rødvinseddike, Roquefort-ost og salat.

Husk, at salaten går først i bunden. af retten og de øvrige ingredienser følger trop ovenpå. Efter tilsætning af alle ingredienser kan du drysse en lille smule blåskimmelost ovenpå og nyde din salat.

Da denne salat ofte er meget tilfredsstillende, betragtes den ofte som hovedretten i stedet for tilbehør.

Dresset Sildesalat
Indfødt til Rusland, den dressede sildesalat er en salat, der bruger syltede sild i tern begravet i en bunke af kogte og revne grøntsager. Blandt de anvendte grøntsager er gulerødder, kartofler og enhver anden ønsket grøntsag, for ikke at forglemme rødbederne, som er afgørende for at give salaten sin lilla farve.

Når salaten er klar, kan du tilføje hakkede ringe af løg og mayonnaise rundt om retten for et mere tiltalende udseende og smag.

Kyllingsalat
En kyllingesalat er en salat, hvis grundingredienser er strimlet kylling og mayonnaise. Andre ingredienser, der tilføjer vægt og smag til blandingen, omfatter hårdkogte æg, pickles, vindruer, løg, selleri og mere.

Denne salat er ekstremt nem at tilberede, og det smukke ved er, at du kan være så kreativ som du ønsker. Start med kyllinge-mayonnaise-bunden, så kan du tilføje andre ingredienser derfra.

Israelisk salat
Også kendt som en arabisk salat, er den israelske salatopskrift meget nem at tilberede, ofte med hakkede løg, tomater, peberfrugter, agurker, persille og tomater.

Nogle andre varianter af salaten vil også omfatte andre grøntsager som forårsløg og gulerødder. Salat er aldrig en del af denne opskrift.

Hvis du ønsker det, kan du tilføje et par friske krydderurter og olivenolie for at gøre blandingen farverig.

Kokkesalat
Selvom navnet kan være lidt skræmmende, behøver du ikke være en topkok for at lave en kokkesalat. At tilberede en kokkesalat er nemmere, end det lyder.

Selvom der er mange variationer af, hvordan du kan tilberede salaten, er de definerende karakteristika for denne salat de mundrette hakkede stykker af hovedingredienserne som tomater, delikatessekød, gulerødder, løg, æg og radiser lagt oven på en bund af grønt for at lade alle de andre ingrediensers farverige natur skinne.

Selvom du måske ikke får det rigtigt i dit første forsøg, så husk , nøglen til en god kokkesalat er dens præsentation.

Caprese-salat
Caprese-salaten er en klassisk italiensk salat med 3 hovedingredienser, nemlig; tomater, frisk mozzarella og basilikum. Selvom det kan virke simpelt, får Caprese-salaten det meste ud af disse tre ingredienser.

For at tilberede en, skær de modne tomater i cirkulære former og skift dem med et frisk stykke mozzarella, og tilsæt til sidst basilikum. ovenpå.

Du kan senere tilføje peber, salt og et skvæt balsamicoeddike for at give blandingen en smagsoplevelse. Du kan nu nyde din salat som en forret eller en let frokost.

Bladgrønne salater
Som antydet af navnet er grønne salater generelt enhver salat med grønt som hovedingrediens, som kunne være alt fra rucola, spinat, icebergsalat og mange flere.

Disse grønne salater blandes dog ofte med blandet grønt som mangold og romaine, for blot at nævne nogle få .

Disse blandede grøntsager er let tilgængelige i dagligvarebutikker.

Waldorfsalat
Selvom denne salat måske ikke er den sundeste på listen, kan du vil måske prøve det engang.

For at lave det skal du bruge ingredienser som æbler, vindruer, selleri og valnødder, alt sammen blandet i små bidder. Efter at have blandet dem, kan du tilføje yoghurt eller en mayonnaisedressing øverst for at give det mere smag.

Hvis dine børn aldrig er interesseret i salater, kan denne ændre deres mening.

Ambrosia-salat
Dette er en amerikansk frugtsalat, der anvender enten frisk frugt eller dåsefrugt såsom mandariner, ananas, maraschinokirsebær og skrællede druer. Selvom der ikke er nogen konventionel måde at tilberede denne salat på, vil du måske tilføje en kombination af creme fraiche, mayonnaise, yoghurt eller flødeost til en topdressing. For at tilføje mere smag og sødme til blandingen, tilsæt mini-skumfiduser for at forsegle aftalen.

Selvom salaten kan betragtes som vintage, er den stadig populær i det sydlige USA, især under Thanksgiving.

Ny kartoffelsalat
Da kartofler uden tvivl er nogle af de bedste grøntsager på planeten, er det uden tvivl, at deres salat også er en af de bedste.

For at forberede en kartoffelsalat skal du koge og smadre kartoflerne til den ønskede størrelse, og derefter blande dem i en skål med løg, mynteblade, agurk og flere krydderier.

Dette vil give dig en af den bedste smag, men smagen kunne endda blive bedre, hvis kartoffelskrællerne holdes på.

Cæsarsalat
Denne pebret og sprøde salat er en slynget salat, hvilket indebærer at hele salaten dyppes i en vinaigrette eller dressing. For at lave en Cæsar-salat skal du bruge en klassisk romaine-salat toppet med barberet parmesanost og croutoner, og derefter snøret med den karakteristiske Cæsar-dressing.

Cæsar-dressingen omfatter en blanding af ansjoser, citronsaft, dijonsennep. , peber, hvidløg, olie, Worcestershire sauce og ost. Men for den bedste Cæsar-salat er en cremet hjemmelavet dressing det, der forsegler smagen.

Nicoise-salat
Nicoise-salaten er hjemmehørende i Frankrig. Traditionelt var hovedingredienserne til denne salat hårdkogte æg, ansjoser, tomater og Nicoise-oliven. Moderne versioner har dog på det seneste inkorporeret årstidens grøntsager og kartofler, som alle supplerer den originale smag.

Oprindeligt fra Nice kan denne franske ret serveres enten sammensat eller kastet, selvom du ofte vil finde den kastet, især i olivenolie.

Gado-Gado
Denne indonesiske salat er en solid og sammensat salat, hvor hovedingredienserne er stegt tofu, hårdkogte æg og dampede grøntsager .

For en forbedret smag serveres en stor portion jordnøddesauce også ved siden af hovedretten, så du kan dyppe og blende den, som du vil. Et par bid af denne solide salat vil holde dig energisk og fyldt op i løbet af dagen.

Wedge Salat
En wedge salat er ret enkel at tilberede. Du skal kun bruge et halvt eller et kvart icebergsalathoved.

Uden at rive eller skille bladene ad, toppe det med sprøde stykker bacon og blåskimmelostdressing, og der har du din salat.

Fiambre-salat
Fiambre-salaten, der er hjemmehørende i Guatemala, er ikke nem at tilberede, men i sidste ende er den bestemt besværet værd.

For dets ingredienser, skal du bruge hårdkogte æg, ost, rødbeder, delikatessekød, babymajs og oliven. Alle disse ingredienser er smukt blandet til salaten.

Traditionelt er Fiambre-salaten en speciel ret lavet på De Dødes Dag, og hver familie vil ofte have deres egne versioner af retten. Til dette betragtes det ofte som en fornøjelse at smage hinandens skræddersyede salater.

Andre salater
Listen ovenfor er på ingen måde en udtømmende liste over alle salaterne omkring jordkloden. Listen er uendelig.

Andre almindelige salater omfatter græsk salat, Fatoush salat, italiensk salat, Panzanella, Southwest salat, karedok, jello salat, Olivier salat, krabbe louie, hummer salat, crunchy nødde coleslaw og mange mere.

Konklusion
Salater er forskellige og kan tilpasses til din egen individuelle smag og præferencer. Bare pas på ikke at overdrive ingredienserne, så du ikke risikerer at ødelægge din ønskede smag.

God fornøjelse med at tilberede salaterne efter eget valg.