byggefag.dk

10 populære og almindelige typer pærer – Komplet vejledning 2022

Pærer er en lækker frugt, men hvis du lige har opdaget dem, kan du blive overvældet over alle de forskellige varianter. Vi vil se på ti af de mest almindelige typer pærer, så du ved, hvordan du skal spise dem, hvornår du skal spise dem, og hvorfor de bare er så lækre.

HVOR MANGE SORTER AF PÆRER ER DER?

Der er over 3000 kendte sorter af pærer rundt om i verden. I Nordamerika er der dog et mere begrænset udvalg i de fleste dagligvarebutikker.

Det gode aspekt ved pærer er, at der er varianter for enhver smag. Nogle er saftige, nogle er syrlige. Nogle er faste, mens andre er blødere. Uanset om du ønsker en velsmagende snack at sætte tænderne i eller ønsker at lave en udførlig dessert, er der en række pære, der opfylder dine kriterier.

Pærer har en typisk form, som er afrundet på top med en større rundhed forneden. Nogle pærer vil dog have længere hals, mens andre pærer ser mere ud som et rundt æble end noget andet.

1. GRØN OG RØD ANJOU

Anjoupærer er nogle af de mest almindelige pæresorter, og det er der god grund til. De er meget saftige, men har også en fast tekstur, så de kan bruges i mange opskrifter.

Mens du kan forvente en saftig konsistens fra Anjou-pærer, er deres smag ikke særlig sød. Forvent i stedet et strejf af citron, når du bider i dem.

Grønne og røde Anjou-pærer har forskellige farver, men deres smag er stort set den samme. Du kan bruge begge typer, når du laver mad.

Anjou-pærer er tilgængelige fra oktober til maj.

2. BARTLETT

Bartlett-pærer, også kendt som Williams-pærer, er meget saftige og gode til at spise rå. Desværre koger deres saftighed hurtigt ned, så de mister deres form i processen.

Hvis du vil vise en kogt pæres form frem, så er dette ikke den bedste variant. Bartlett-pærer er dog gode til saucer eller smør.

Bartlett-pærer er tilgængelige fra juli til oktober.

3. SECKEL

Sekkelpærer er den typiske snackpære. De er bittesmå, og du kan fortære dem på blot en eller to bid.

På trods af deres størrelse er disse pærer meget alsidige. De kan spises rå, tilberedes i mange retter og endda på dåse.

Selvom de ofte snackes, skal du være på vagt over for deres til tider bitre smag, som nogle gange tager et stykke tid at vænne sig til.

Sekkelpærer er tilgængelige fra september til december.

4. BOSC

Bosc-pærer er den perfekte, sprøde godbid. Valle kan spises rå, de bruges ofte i madlavningen, fordi de holder formen så godt omkring varme.

Udvendigt kan du forvente, at Bosc-pærerne er rødbrune. De vil være ret faste, selv når de er modne, og de giver kun lidt, når de presses forsigtigt.

Du kan bruge Bosc-pærer i stort set alle retter, inklusive den berømte pære-tarte.

Bosc pærer er tilgængelige fra september til vinteren, og nogle er endda tilgængelige i marts og april.

5. COMICE

Comice-pærer er den perfekte frokostsnack. De er lækre, når de spises rå takket være deres frugtagtige smag.

Mens nogle pærer har en tendens til at have en kornet tekstur, har Comice-pærer det ikke, og derfor er det så rart at spise dem rå.

Disse pærer har en gul-grøn hudfarve, selvom de ofte er et rødt mærke på den ene side. Denne røde kommer fra, når solen rammer det pågældende sted.

Comice-pærer er normalt tilgængelige fra september til februar.

6. asiatiske pærer

Asiatiske pærer deler mange ligheder med æbler. Ikke alene er de rundere i formen, men de er meget sprøde.

Inden for kategorien asiatiske pærer er der mange varianter. Almindelige i Nordamerika er asiatiske pærer, der har en solbrun farve og en smule ru hud.

Asiatiske pærer er tilgængelige fra august til februar.

7. STARKRIMSON

Starkrimson pærer er utrolig smukke. De har en meget dyb rød farve, selvom du indeni kan forvente en mild smag.

De er søde og en smule blomsteragtige og af gennemsnitlig størrelse. Forvent, at det røde skind bliver dybere i farve, efterhånden som pæren modnes.

Starkrimson-pærer er tilgængelige fra august til december.

8. FORELLE

Forelle pærer er små og ovale i form, hvilket gør dem ret skelnelige. De har en glat hud, som er fregnet med gule og grønne pletter.

Når huden modnes, vil den blegere hud faktisk blive dyb rød, hvilket er en fin indikator for, hvornår den er klar til at blive spist.

Forelle pærer er ret søde. De er et godt valg for børn, fordi de er små og søde og giver en velsmagende snack.

9. CONCORDE

Concorde pærer har en traditionel pæreform, selvom deres hals er betydeligt længere end andre varianter. Deres smag er ret saftig.

Disse pærer er gode til både råspisning og madlavning. Deres kød bevarer sin farve og bruner ikke særlig meget, når de skæres. Desuden kan du tilberede Concorde-pærer, og de vil bevare deres form takket være deres tætte masse.

Concorde-pærer er tilgængelige fra september til februar.

10. FRANSKE SMØRPÆRER

Franske smørpærer har brug for lidt mere viden, når de skal vælges, da de kan være ret sure og seje, når de er rå. Men når de først er modne, er de saftige og bløde og perfekte til at spise rå.

Disse pærer starter grønne og får en gylden farve, når de modnes. De har en let citronsmag over sig.

Franske smørpærer er tilgængelige fra september til december.

HVAD ER DEN BEDSTE SMAGENDE PÆRE?

Den smager bedst? pære handler om perception. Men for den perfekte pæresmag vælger mange mennesker Bosc-pærer. Bartlett-pærer er også en fanfavorit.

Hvad er de saftigste pærer?

De saftigste pæresorter er Anjou-pærer, Bartlett-pærer og Concorde-pærer. Forvent at bruge en masse servietter, når du spiser dem på grund af deres saftige kød.

Hvis du vil have en pære med tarter, så prøv Seckel-pærer. De spises stadig ofte rå, men deres bitre smag kræver lidt tilvænning.

Konklusion

Pærer går nogle gange tabt i jagten på det perfekte stykke mad. Men der er mange varianter at vælge imellem, som enten kan nydes rå eller i din yndlingsopskrift.